Förstör våra traditionella idéer om könsroller uppför sig kvinnor ibland skarpare och aggressivt än män. Transportfordonet blir ett sätt för oss att uttrycka våra känslor?

Grundidéer

  • Rörelsefrihet ger en känsla av självständighet. Att få "rättigheter" är ett av sätten att övervinna den befintliga könsjämlikheten (i rättigheter).
  • Bil som ett personligt skyddat utrymme. I "Fortresses on Wheels" är det lättare att uttrycka dina känslor och attityd till andra.
  • Beteendet på vägen talar om vårt inre tillstånd. Det är svårare att köra bil för dem som inte är i välfärden.

För 25 år sedan såg en kvinna vid ratten ovanligt. Idag har situationen förändrats: antalet bilister växer alltid. Och om de nyligen glädjade de både trafikpolisinspektörerna och grannarna på vägen med sin disciplin, artighet och snyggt efterlevnad av reglerna, verkar det nu, en omvänd tendens har beskrivits.

I väster överdriver maskulina, överdrivna hårt, brutalt beteende efter hjulet karakteristiskt för ett ökande antal kvinnor. I Ryssland är situationen inte så otvetydig ännu, även om vissa tecken tyder på att vi rör oss i samma riktning. "Idag är det fler och fler män som är i en gentlemanly som passerar runt andra på vägen, och kvinnor, som modigt driver andra i bäcken och inte skickar passagen till någon," den 38-åriga trafikpolisinspektören Vadim delar sina observationer. Vilka är orsakerna till metamorfos?

Oberoende rättigheter

"Jag började ett annat liv när den andra, min bil dök upp i familjen," medger den 35-åriga designern Rita, mamma till två barn. – gå på affärer, till marknaden eller till barnkliniken – du behöver inte varna eller fråga om det, nu känner jag mig mycket fri mer " https://www.allamino.com/jag-kanner-att-jag-tappar-den/.

Och 43-åriga Alla, chef för personalen för ett stort läkemedelsföretag, föredrar stora SUV: er. Den nuvarande bilsilver Lexus-är redan den fjärde, och hon började rida på sin fars "öre" 1989. Alla utövar en skarp, ganska aggressiv körstil, pressar ofta på en signal, uppmuntrar ständigt, skär de som stör henne och i allmänhet balanserar ofta på gränsen till tillåtet tillåtet.

”När jag just lärde mig att köra fanns det få kvinnor vid ratten och männen behandlade oss med stora fördomar. Nästan så – på en gång förolämpningar, förlöjligande: de säger var du, en tjej, var hemma, skulle det vara bättre om du satt hemma, jag strök min mans skjorta. Det var väldigt obehagligt och förolämpande: Jag var komplex länge, jag var rädd för den minsta kränkningen, för alltid saknade alla. Och sedan plötsligt frågade sig själv: vad faktiskt för skull? Jag har kört i 17 år, jag har tagit bättre än många män, jag har inget att göra, barn som behöver utbildas, så på vad i all värld jag skulle anpassa mig till någon? Nu går jag som jag vill ha det själv, och jag bryr mig inte om någon gillar det eller inte ".

På 80 -talet, när en kvinna i Ryssland kom bakom rattet, kände hon att hon inte hade någon rätt att göra ett misstag: hon var omgiven av en fientlig, faktiskt chauvinistisk manlig miljö. Idag är allt annorlunda: fall av diskriminering av föraren på sexuell basis blir allt sällsynta – kvinnor har länge vunnit rätten att köra och avser att använda denna rätt till det maximala. Och aggressionen som uppstår samtidigt är en slags ersättning för tidigare besvär.

"Kvinnan har redan intrång i många specifikt manliga territorier, och detta är en annan av dem," förklarar psykoterapeuten Natalya Izbutskaya. – På vägen verkar hon försvara sin möjlighet att vara en fullständig medlem av samhället. Följaktligen verkar varje kvinnlig förare bevisa för sig själv och andra: Jag kan göra något som inte är värre, men bättre än män ”.